Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2009 22:19 - Пак объркаха речта на Станишев
Автор: rainboweyes Категория: Политика   
Прочетен: 1922 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 12.07.2009 22:32


Станишев пак изръси куп глупости преди няколко дни.Но както и преди,не той е прекия виновник а тези,които пишат речите му пред медиите. Защото аз поне не мога да си представя някой да е толкова глупав,за да изрече подобни недомислици.
Та,какво каза другаря...Преди няколко дни случайно го засякох по една от телевизиите - някой пак се беше объркал да му даде думата. Между откоровените безсмислици, които той ръсеше,в съзнанието ми остана една фраза.Не можах да я запомня дословно,но беше нещо от рода "Политиката през последните 4 години беше много успешна,направихме много за държавата.Единствената грешка беше,че не можахме да обясним това на хората".След тези две изречения на все още настоящия премиер, аз изпаднах в дълбок размисъл,дето се вика - хвърлих се в дълбоката мисъл.И не толкова, че не разбрах смисъла на казаното - напротив,разбрах го отлично.Просто ме потресе наглостта и безочието на този човек,който в продължение на 4 години ръководи страната ни.Премислям и сега думите му и разбирам,че никой взимащ се на сериозно човек не би изтърсил подобна тъпотия.Как е възможно да си правил добро в продължение на 4 години и никой да не е разбрал за това?Предполага се,че щом се водиш социалист,трябва първо пенсионерите,майките и хората в неравностойно положение да усетят "доброто управление", но именно те са в най-тежко положение...Трябва ли да обясняваш и по-скоро да убеждаваш някой,че му мислиш доброто,че не се чудиш как да му смъкнеш и последната кожа,па макар тя да е съдрана,изпокъсана и кърпена с кръпки от различни дрехи,отдавна забравили какъв е истинският им цвят?Това ли е социализмът,другарю Станишев-да трябва да обясняваш на хората колко добре си се справил с държавното управление,докато торбичките са им празни,нямат пари за елементарни лекарства(които даже и да можеха да си позволят,трябваше да напълянт и джоба на лекарите за едната рецепта)?
Така за пореден път се обедих,че премиерът на България не мисли с главата си,а някой друг разсъждава и взима решенията вместо него.Той просто е една дребна марионетка,която обаче има чудното свойство да заучава на изуст дълги и сложни речи,пълни с термини,цифри и анализи...Дали това не е залезът на една ера в българската политика,дали това не е перихеят на едно явление,отдавна отритнато от "белите" държави?Чакам и се надявам на отговор,поне за лично удовлетворение.



Тагове:   интервю,   Станишев,


Гласувай:
0



1. анонимен - Когато ...
13.07.2009 10:51
Когато една говореща глава започне да говори глупости, първите две причини са, че или е прекъсната връзката между мозъка и езика, или биологичния материал на мозъка е некачествен. Трагедията ни е, че 8 години позволявахме на подобни "глави" да съсипят държавата " с нескрита гордост ". И въпреки че много добре ги разбрахме, ги търпяхме .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rainboweyes
Категория: Новини
Прочетен: 21624
Постинги: 4
Коментари: 3
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930